اشتراک گذاری





نوشته شده در تاریخ: 1402/7/10    کد خبر: 15727083   در دسته بندی گزارش نوشته شده توسط نورالله جویا
زمان تقریبی مطالعه: 7  دقیقه

معاون علمی رئیس‌جمهور؛

دانشمندان مسلمان در حوزه‌های مختلف علمی در دنیا پیشتاز هستند

دانشمندان مسلمان در حوزه‌های مختلف علمی در دنیا پیشتاز هستند

  معاون علمی، فناوری رئیس‌جمهور گفت: دانشمندان مسلمان در تمام نقاط دنیا پیشرو و پیشتاز در حوزه‌های مختلف علم بودند.

به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، شامگاه دهم مهرماه روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه جایزه بین‌المللی مصطفی (ص)، گفت: در یک شب مبارک و در یک شهر زیبا افتخار داریم خدمت دانشمندان جهان اسلام باشیم.




وی ادامه داد: در شب میلاد رسول مهربانی، دانایی، توانایی و عشق افتخار داریم این جشن بزرگ که پنجمین آیین جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) است را به میزبانی اصفهان زیبا و سرافراز برگزار کنیم.

دهقانی عنوان کرد: رسولی که معجزه بزرگش قرآن است معجزه‌ای که با خواندن شروع و با نوشتن ادامه یافت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: کسانی که قرآن کریم را مطالعه کرده باشند اذعان می‌کنند که در قرآن، بزرگ‌ترین ارج‌ها برای عالمان بوده است و هیچ‌چیز بالاتر از علم نیست.

دهقان افزود: در سخنان بزرگان ما منعکس شده که عالمان ۷۰ مرتبه از عابدان فراتر هستند و در این شرایط طبیعی است که امپراتور، عظمت و بزرگی علم با اسلام توسعه یابد.

وی متذکر شد: دانشمندان مسلمان در تمام نقاط دنیا پیشرو و پیشتاز در حوزه‌های مختلف علم بودند.

دهقانی با اشاره به انتقال مراجع علمی بزرگ دنیا از مسلمانان به دنیای غرب، گفت: دلایل مختلفی برای انتقال علم از دانشمندان مسلمانان به دنیای غرب وجود دارد که دو مورد آن از سایر موارد مهم‌تر است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: نخست اینکه غرب موفق شد علم را به زبان ساده‌تر منتقل کند و دوم اینکه علم را برای کاربرد و عمل مورد توجه قرار داد.

دهقانی فیروزآبادی گفت: این دو دلیل باعث شد که بزرگی و یکه‌تازی علم در مسلمانان از دنیای اسلام به دنیای غرب منتقل شود.

وی با ذکر نام شیخ بهایی، عنوان کرد:  ۲۰۰ سال قبل از تولد علم ترمودینامیک، شیخ بهایی حمامی را با این علم ساخت‌.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: اما آنچه که مسلمانان را از یکه‌تازی در علم عقب نگه داشته، بی‌توجهی و کم‌توجهی به دستیابی به فناوری آموزش و شبکه‌سازی برای گسترش و کاربردی بودن علم است.

وی اظهار کرد: امروز که جهان اسلام خود را پیدا کرده مفتخریم از ۳۰ کشور برتر تولید کننده علم دنیا ۷ کشور مسلمان هستند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: دانشمندان بسیار بزرگی در جهان اسلام داریم که در آینده علم دنیا تاثیر گذار هستند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: وقت آن است که به جایزه مصطفی (ص) بعنوان یک بستر برای کار گروهی و استفاده همگانی همه کشورهای اسلامی برای استفاده از نتایج تحقیقات جهانی نگاه کنیم.

به گزارش صدای جویا پنجمین دوره جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) از ششم مهرماه با حضور دانشمندان مسلمان سراسر جهان به میزبانی اصفهان برگزار و اختتامیه این جایزه هم اکنون در چهل‌ستون اصفهان در حال برگزاری است.

مرتبط با جغرافیای اصفهان با کلید # #جایزه مصطفی #اصفهان #اسلام #دانشمندان #جویا
ما را دنبال کنید:
+